سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نگاهی به اسم او

بسم الله الرحمن الرحیم ولاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

فصل بیست و هشتم : زیتون
28/1 - خواص زیتون
1740 - پیامبر خدا (صلى اللشه علیه و آله و سلم ):
چه نیکو مسواکى است زیتون ، از درختى خجسته ! دهان را خوش بو مى کند، جرم دندان را مى برد، و مسواک من و پیامبران پیش از من است .(924)
1741 - امام صادق (علیه السلام ):
زیتون ، آب (منى ) را افزون مى سازد.(925)
1742 - الکافى :
به نقل از ابراهیم بن محمد زارع بصرى ، درباره مردى -: نزد امام صادق (علیه السلام ) از زیتون ، سخن به میان آوردیم . آن مرد گفت : بادها را به بدن در مى آورد.
امام (علیه السلام ) فرمود: ((نه ؛ بلکه بادها را مى راند)).(926)
1743 - الکافى :
به نقل از اسحاق بن عمار یا کسى دیگر -: به امام صادق (علیه السلام ) گفتم : آنان مى گویند که زیتون ، بادها را بر مى انگیزد.
فرمود: ((زیتون ، بادها را مى راند)).(927)
1744 - امام کاظم (علیه السلام ):
یکى از چیزهایى که آدم (علیه السلام ) به فرزند خود، هبة الله ، سفارش کرد، این بود که : (( زیتون بخور؛ چرا که از درختى خجسته است )).(928)
28/2 - خواص روغن زیتون
1745 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
روغن زیتون بخورید و خود را با روغن زیتون ، چرب کنید؛ چرا که آن ، از درختى خجسته است .(929)
1746 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
روغن زیتون بخورید؛ چرا که خجسته است . از آن ، خورش بسازید و از روغن آن بر خویش بمالید؛ چرا که از درختى خجسته بیرون مى آید.(930)
1747 - سنن الترمذى :
به نقل از زید بن ارقم -: پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) به ما فرمود که ذات الجنب را با بستک دریایى و روغن زیتون ، درمان کنیم .(931)
1748 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد روغن زیتون . آن را بخورید و بدن را با آن ، چرب کنید؛ چرا که براى درمان باسور، سودمند است .(932)
1749 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد این درخت مبارک ، روغن زیتون . با آن ، درمان بجویید؛ چرا که مایه سلامت از باسور است .(933)
1750 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
روغن زیتون بخورید و خود را با آن ، چرب کنید؛ زیرا در آن ، درمان هفتاد درد است که جذام ، از جمله آنهاست .(934)
1751 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
روغن زیتون ، روغن پاکان و خورش نیکان است . در آن ، بدان گاه که روى مى کند و نیز بدان گاه که پشت مى کند، برکت نهاده شده است و دوبار در پاکى ، غوطه ور شده است .(935)
1752 - امام على (علیه السلام ):
با روغن زیتون ، بدن را چرب کنید و با آن ، خورش بسازید؛ چرا که روغن نیکان و خورش برگزیدگان است ، دو بار به پاکى سوده شد، (و) در آن ، بدان هنگامى که روى مى کند و بدان هنگام که پشت مى کند، برکت نهاده شده است و با وجود آن ، هیچ بیمارى اى زیان نمى رساند.(936) 1753 - امام صادق (علیه السلام ):
خوردن سویق (937) با روغن زیتون ، گوشت مى رویاند، استخوان را استحکام مى بخشد، پوست را نازک مى کند و بر توان جنسى مى افزاید.(938)
1754 - امام صادق (علیه السلام ):
اگر از بدن کسى از شما، جوش یا آماسه اى بیرون زد، آن را ببندد و با روغن زیتون یا روغن حیوانى ، درمان کند.(939)

 


 خرما

خرما یا به انگلیسی DATES میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز، و ویتامین A – B - E را داراست. تحقیقات درباره ی خرما نشان داده که این میوه

 

می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غیره را در پی داشته باشد.یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید، خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است از آنجا که که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید فرمول چینی ها در طب سنتی استفاده کنید.

بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید.  خرما را به عنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید. هم چنین حتما برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.  خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای بابونه وسبز و... استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده ی بیش تری ببرید. ورزش کاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند. برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه یک قاشق پودر نارگیل ، و یک قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط کن ریخته و معجون فراهم آمده را میل فرمایید.  صد گرم تازه آن دارای 163 کیلو کالری 0.9 گرم پروتئین ، 0.3 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ، 30 میلی گرم فسفر ،1.3 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم کلسیم و 10 میلی گرم ویتامین C می باشد.  صدگرم خشک آن دارای 300 کالری ، 2 گرم پروتئین ، 0.6 گرم چربی ، 73 گرم گلوسید ، 60 میلی گرم گوگرد، 50 میلی گرم فسفر، 650 میلی گرم پتاسیم ، 65 میلی گرم منیزیم ، 70 میلی گرم کلسیم ،2 میلی گرم آهن ، 2/2 میلی گرم نیاسین ، سدیم و ویتامین A آن قابل توجه نیست.

 


فصل بیست و نهم : آویشن
1755 - امام کاظم (علیه السلام ):
داروى امیرمومنان (علیه السلام )، آویشن (940) بود. او مى فرمود: ((آویشن براى معده ، پرزى همانند پرز پارچه هاى مخمل مى شود)).(941)
1756 - مکارم الاخلاق :
امام صادق (علیه السلام ) فرمود: ((چهار چیز، چشم را جلا مى دهد، سودمند است و هیچ زیانى ندارد)).
درباره آنها از امام (علیه السلام ) پرسیدند.
فرمود: ((آویشن و نمک ، وقتى با هم باشند، نانخواه و گردو، وقتى را هم باشند)).
به ایشان گفتند: این چهار چیز، وقتى با هم باشند، به چه کار مى آیند؟
فرمود: ((نانخواه و گردو، (چون در بر هم قرار گیرند،) بواسیر را مى سوزانند، باد را دور مى کنند، رنگ پوست را زیبا مى سازند، معده را سختى (مقاومت ) مى دهند و کلیه ها را گرم مى کنند.
اما آویشن و نمک ، (چون در بر هم قرار گیرند،) بادها را از دل برون مى رانند، انسدادها را مى گشایند، بلغم را مى سوزانند، آب (منى ) را زیاد مى گردانند، بوى دهان را خوش مى سازند، معده را نرمى مى دهند، بوهاى بد را از دهان مى برند و آلت را سفتى مى بخشند)).(942)
1757 - المحاسن :
روایت شده است که آویشن ، معده را مى پالاید.(943)
1758 - المحاسن :
در حدیث است که آویشن ، پرز معده را مى رویاند.(944)
ر. ک : ص 156 (آنچه از کژدهانى ایمنى مى دهد).


ویتامین های طبیعی:اگر ویتامینها نباشند اندامها کار خودشان را درست انجام نمی دهند . رشته های عصبی مختل می شوند و سوخت وساز خوب انجام نمی شود . آنزیمها و هورمونها درست ساخته نمی شوند ویک سری بیماریهایی بوجود می آید که علتش کمبود ویتامین است . ویتامینها دو گروه هستند   1- محلول در چربی  2- محلول در آبمحلول در چربی ویتامینهای  A+C+D+E+Kهستند همراه همه این ویتامینها باید روغن بخورید تا جذب شوند مثلا جوانه گندم را با روغن زیتون بخورید . اگر دوست نداشتید همراه مواد غذایی روغن زیتون بریزید باید حداقل قبل یا بعد از غذا روغن زیتون بخورید تا ویتامینها حل و جذب شوند .ویتامین A : هویج وکدو تنبل  ویتامین A ندارد بلکه ماده رنگی آنها دربدن تبدیل به ویتامین A می شود ویتامین  C: مرکبات و سبزیجات ویتامین  C را دارند .ویتامین :  D آفتاب معدن این ویتامینD  می باشد . بهترین کرم برای پوست روغن زیتون یا روغن بادام است وخیلی سریع ویتامین D را جذب می کند و همیشه پوست شاداب است .ویتامین  E : جوانه گندم دارای این ویتامین  E  می باشدویتامین K : برای انعقاد خون است ودر شبدر + یونجه وجود دارد ودر روده بزرگ ما هم تولید می شود .ویتامینهای محلول در آب :اکثر ویتامینها در سبزیجات و پوست میوه ها هستند و دور می ریزید .آنها را دورنریزید تا طبخال هم نگیرید . علت طبخال کمبود ویتامین دربدن است که دراثرشوک عصبی که به شما وارد می شود به کبد فشار زیادی وارد شده و یکدفعه ازخواب بیدار می شوید ویا سرما می خورید و طبخال می گیرید . حتی موقع سبزی پاک کردن سبزی را خرد نکنید تا ویتامینهای آنها در آب حل نشود . سبزی راخرد می کنید و می شوئید ودر فریزر می گذارید و تبدیل به چایی کرده و می پزید وخاکستر چایی می شود و می خورید و فکر می کنید که خوبست .  ویتامین های  B ( B1+B2+B5+B6+B7+B9+B12 )جزو این نوع ویتامینهای محلول درآب بوده و ومنشاء گیاهی دارند وهمچنین با خوردن غذاهای گیاهی در روده بزرگ ما تولید می شوند و شیرینی قنادی و قندو شکر ضد ویتامین B هستند. این ویتامینها در نشاط و سلامت پوست فوق العاده مؤثر هستند . ویتامینهای B بیشتر منشا آنها سبزیجات و پوست میوه ها و پوست غلات هستند وگندم پوست کنده استفاده نکنید . نان سفید خوشتان نیاید . بلغوری که یک بار پخته و پوستش هم ( در اثر مرطوب کردن موقع خرد کردن ) کنده شده استفاده نکنید . سعی کنید خود گندم را استفاده کنید . اگر غلات پوست کنده استفاده می کنید لااقل پوست غلات را هم به رژیم غذائیتان اضافه کنید . ما پوست دوم برنج را برای پختن برنج استفاده می کنیم . برنج سفید عاری از ویتامین B است ولی برنج که اول ازپوست در می آید قهوه ای است پوست برنج را اگرداخلش بریزید اثرات برنج سفید را خنثی می کند و آن را خوشمزه می کند و الکل زیاد درروده ایجاد نمی شود و گروه ویتامینهای B را دارد


برای  درمان کولیت  و کرون  و سایر  بیماریهای التهابی روده

به ارشیو رجوع کنید  مطالب متنوعی در باره 

کولیت   کرون    بیماریهای التهابی  دیگر  وداروهای مربوطه چون

  اساکول  سولفاسالازین   سالوفالک (مزالازین)   هیدروکورتیزون  پرد نیزلون   بودزوناید  و سایر استروئیدها  وکاهند ه های

ایمنی  چون ازاتیوپرین  سیکلو سپرین   وازارام و.... وهمچنین  در داروخانه غذایی درمان با غذا ها وپرهیز  بطور مفصل بیان شده است   سلامت باشید                              نون   دال فا میم         ndfm@yahoo.com


انجیر

انجیر دارای ویتامین های فراوان ,مواد معدنی وچربی مفید ومواد قندی است . خوردن انجیر قبل از غذا مجاری دستگاه گوارش را باز واشتهای شما را تحریک و سبب تخلیه کامل معده خواهد شد .  
انجیر افزایش دهنده عرق بوده وسموم و چربی را با عرق بدن دفع می کند . میوه خشک انجیر را بو داده ومی کوبند و از آن گردی بدست می اید که بنام قهوه انجیر معروف است وبرای سیاه سرفه ,ذات ریه و سینه درد های کهنه مفید است . به دلیل داشتن گوگرد از ریزش مو جلوگیری می کند. انجیر برای از بین بردن بوی بد دهان نیز توصیه شده است . شیرابه انجیر شیر را منعقد کرده وان را تبدیل به پنیر می کند ومالیدن شیر ابه به میخچه ,زیگیل , خال گوشتی این اثار را از بین می برد بعلاوه گذاشتن کمی از شیرابه انجیر به محل حفره دندان کرم خورده درد آن را فورا ساکت می کند ومیوه کامل انجیر در موقع طبخ غذا سرعت آن را افزایش می دهد .


27/1 - خواص مویز
1727 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد مویز؛ چرا که تلخه را خاموش مى کند، بلغم را فرو مى نشاند، پى را استحکام مى بخشد، خستگى را مى برد و قلب را نیکو مى سازد.(908)
1728 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد مویز؛(909) چرا که تلخه را مى زداید، بلغم را مى برد، پى را استحکام مى بخشد، رنجیدگى و خستگى را از میان برمى دارد، خوى را خوش مى سازد، دل را پاک (پیراسته ) مى دارد و اندوه (پریشانى ) را مى برد.(910)1729 - الاختصاص :
طبقى روى پوشیده به پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) اهدا کردند. ایشان ، پوشش را از آن برداشت و سپس فرمود: ((به نام خدا بخورید. مویز، چه نیکو خوراکى است ، پى را استحکام مى بخشد، بیمارى را از میان مى برد، خشم را فرو مى نشاند، پروردگار را خشنود مى سازد، بلغم را مى برد، بوى دهان را خوش مى سازد و رنگ را صفا مى دهد.(911)
1730 - امام على (علیه السلام ):مویز، قلب را استحکام مى بخشد، بیمارى را مى برد، حرارت را خاموش ‍ مى سازد و دل را خوشى مى دهد.(912)
1731 - امام صادق (علیه السلام ):مویز، پى را استحکام مى بخشد، خستگى را مى برد و دل را خوشى مى دهد.(913)
1732 - امام صادق (علیه السلام ):اگر قحطى اى به شما رسید، با مشغول داشتن خویش به مویز،(914) خود را سیر کنید.(915)
27/2 - خواص خوردن مویز در حالت ناشتا
1733 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):هر کس به خوردن مویز در حالت ناشتا عادت کند، فهم و حافظه و ذهن ، روزى او مى شود و بلغم وى مى کاهد.(916)
1734 - امام رضا (علیه السلام ):
هر کس که مى خواهد به حافظه اش افزوده شود، صبحگاهان در حالت ناشتا، هفت مثقال مویز بخورد.(917)
ر. ک : ص عنوان بعدى (خواص خوردن بیست و یک دانه مویز).
27/3 - خواص خوردن بیست و یک دانه مویز
1735 - امام على (علیه السلام ):
هر کس در ابتدایى روز، بیست و یک مویز سرخ بخورد، خداوند هر بیمارى و ناتن درستى اى را از او دور مى کند.(918)
1736 - امام على (علیه السلام ):
هر کس در حالت ناشتا(919) بیست و یک مویز سرخ بخورد، در تن خویش ، چیز ناخوشایند نخواهد یافت .(920)
1737 - امام على (علیه السلام ):
(خوردن ) بیست و یک مویز سرخ در هر صبح در حالت ناشتا، همه بیمارى ها را دور مى کند، مگر بیمارى مرگ را.(921)
1738 - امام على (علیه السلام ):
هر کس بیست و یک مویز سرخ را خورش خود بگیرد، به خواست خداوند، به هیچ بیمارى اى مگر مرگ ، مبتلا نمى شود.(922)
1739 - امام صادق (علیه السلام ):
هر کس به خوردن بیست و یک مویز سرخ عادت کند، به بیمارى اى جز بیمارى مرگ ، مبتلا نمى شود.(923)


زنجبیل (زنجفیل)
نحوه استفاده : در غذاها به عنوان چاشنی، و همچنین مصرفهای داروئی زیادی دارد :
خواص : زنجبیل Ginger
نام علمی Zingibar officinale
خواص داروئی:
این گیاه همراه با گیاهان دیگر بعنوان تقویت کننده معده و بدن بادشکن و ضد نفخ بکارمی رود . همچنین پزشکان چینی جدیدا کشف کرده اند که شربت زنجبیل بهترین داروبرای معالجه زخم معده می باشد.
زنجبیل تازه و شربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد . این گیاه برای خانم هائیکه عادت ماهیانه آنها عقب می افتند تجویز شده است .
زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید .
زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد که سموم بدن را خارج می سازد . برای این منظورابتدا چای زنجبیل استفاده کنید دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .
شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است .مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشید زخم معده آنهاپس از مدتی التیام خواهد یافت
منبع : کتب طب سنتی
توضیحات :

فصل سى و نهم : عدس
1855 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد عدس ؛ چرا که دل را نازک مى کند و اشک را افزون مى سازد. و هفتاد پیامبر، آن را پاک دانسته اند.(1058)
1856 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد عدس ؛ چرا که مبارک و پاک است ، دل را نازک مى کند و اشک را افزون مى سازد. و هفتاد پیامبر که آخرینشان عیسى بن مریم (علیه السلام ) است ، دوام سودمند آن را از خداوند متعال خواسته اند.(1059)
1857 - امام باقر (علیه السلام ):
از جمله سفارش هاى پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) به امام على (علیه السلام ) آن بود که فرمود: ((اى على ! عدس بخور؛ چرا که مبارک و مقدس است ، دل را نازک مى کند و اشک را افزون مى سازد، و هفتاد پیامبر، دوام سودمندى آن را از خداوند متعال خواسته اند)).(1060)
1858 - امام صادق (علیه السلام ):
در حالى که پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) در جاى نماز خویش ‍ نشسته بود، مردى از انصار به نام عبدالله بن تیهان نزد ایشان آمده و گفت : اى پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )! من بسیار در محضر تو مى نشینم و بسیار از تو مى شنوم ؛ اما نه دلم نازک مى شود و نه اشکم فرو مى ریزد.
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) به او فرمود: ((اى پسر تیهان ! برت و باد عدس . آن را بخور؛ چرا که دل را نازک مى کند و اشک را شتاب مى دهد. و هفتاد پیامبر، دوام سودمندى آن را از خداوند خواسته اند)).(1061)
1859 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد عدس ؛ چرا که بر زبان هفتاد پیامبر، تقدیس شده است .(1062)
1860 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
یکى از پیامبران ، از سنگ دلى قوم خویش ، به درگاه خداوند (عزوجل ) شکایت برد. خداوند (عزوجل )، در حالى که او در نمازگه خویش بود، به او وحى فرستاد که : ((به قوم خویش بفرما تا عدس بخورند؛ چرا که دل را نازک مى کند، چشم را به اشک مى آورد، خود برتربینى را از میان مى برد و خوراک نیکان است )).(1063)
1861 - امام على (علیه السلام ):
عدس ، دل را نازک مى کند و اشک را مى افزاید.(1064)


البالو

توسط : avrin3500

آلبالو
آلبالو ، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند. هسته آلبالو ، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز میباشد . آلبالو ، ضد مواد صفراوی ، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است
آلبالو ، اشتها آور بسیار خوبی است . ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است. مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است . مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند موثر و مفید است . آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن ، اعصاب را آرامش میدهد ، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد

آلبالو برای سوء هاضمه های لجوج بسیار مفید است . آلبالو میوه ای نرم کننده (ملین ) است . مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های کبد مفید است . شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است