نگاهی به اسم او

بسم الله الرحمن الرحیم ولاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

مصرف گیاه گزنه (با نام علمی UTRICADIACIA )، سبب افزایش شیر مادران شیرده می‌‏شود
گیاه گزنه با نام علمی
UTRICADIACIA از رده UTRICACEAE، گیاه بوته‌ای با ارتفاع ?? تا ?? سانتی‌متر است که بیشتر در مناطق مربوط و در کنار رودخانه‌ها یافت می‌شود.
منطقه پراکنش این گیاه در اروپا در فرانسه و سوئیس است و در ایران در ییلاق‌‏های اطراف تهران، شمیرانات، کرج، جنگل‌های شمال ارسباران و در دامنه سهند در آذربایجان است.
این گیاه حاوی “سکرتین” است که این ماده بهترین عامل برای تحریک و به کار انداختن غدد ترشح هاضمه در معده، روده، کبد، لوزالمعده و کیسه صفرا است و در واقع در تنظیم چربی خون و قند خون بسیار موثر است.
گیاه گزنه با ساختن گلبول‌های قرمز باعث می‌شود، تنفس سلولی بهتر صورت گرفته و گردش خون تسریع شود؛ همچنین این گیاه صفرابر، مفرح و التیام‌دهنده است و از خونریزی‌های داخلی جلوگیری می‌کند.
گزنه در رفع دانه‌های جلدی روی پوست و بهبود بیماری‌های تنفسی و طهال موثر است و قرار دادن جوشانده آن بر اعضای مختلف سبب رفع آماس، تومور و واریس می‌شود و پاشیدن گرد خشک آن بر زخم‌ها در رفع التهاب موثر است.
این گیاه به صورت پخته، مانند اسفناج مصرف می‌شود و سرشار از مواد مقوی و مغزی است که برای تولید شیر در مادران بسیار موثر است؛ همچنین قرقره محلول آن در دهان خاصیت ضدعفونی کننده دارد و از “لوسیون” آن برای تهیه کمپرس‌های مراقبت کننده و زیبایی پوست استفاده می‌شود.
این گیاه برای جلوگیری از ریزش مو و آکنه‌های روی پوست موثر است و در بیماری‌های مانند وبا مصرف آن به خاطر خاصیت ضدا سهال بسیار مفید است
.
http://www.pezeshk.us/?p=4728

***********

عوامل مؤثر در میزان شیر

در چند هفته اول، برخی کودکان غالبا می‌خوابند و خیلی کم تقاضای شیر می‌کنند.

حجم شیر دریافتی نوزاد:
شیر دادن نوعی جریان عرضه و تقاضاست. شیر در صورتی تولید می‌شود که کودک شیر بخورد و میزان شیری که می‌خورد به بدن می‌فهماند که چه مقدار شیر نیاز دارد. هر شیشه شیر خشک و آب و‌ آبمیوه که کودک می‌گیرد باعث می‌شود که بدن شیر کمتری تولید کند.
تغذیه با شیشه:
برای کودک، استخراج شیر از شیشه راحت تر از استخراج شیر از سینه مادر است و در نتیجه با شیشه شیر دادن به کودک هم باعث می‌شود که کودک نتواند سینه را بخوبی بگیرد و هم ترجیح بدهد که برای راحتی بیشتر با شیشه تغذیه کند.
پستانک:
مکیدن پستانک باعث می شود که کودک با نحوه شیر خوردن از سینه مادر مشکل پیدا کند و همچنین باعث می‌شود مقدار زمانی که کودک با سینه مادر ارتباط برقرار می‌کند کمتر شود؛ در نتیجه، میزان شیر مادر کاهش می یابد.
محافظ نوک سینه:
این نیز ممکن است منجر به «مشکل با نوک سینه» شود. همچنین، باعث می‌شود که تحریک نوک سینه که در انتقال شیر نقش مهمی دارد کم شود و - در نتیجه - میزان تولید شیر کاهش یابد
.
کودک خواب آلوده:
در چند هفته اول، برخی کودکان غالبا می‌خوابند و خیلی کم تقاضای شیر می‌کنند؛ اما شما در هر صورت هر دو ساعت یک بار در روز و هر 4 ساعت در شب به کودک شیر دهید تا میزان شیرتان کم نشود.
زمانبندی برای شیردهی:
نباید طبق زمانبندی خاصی به کودکتان شیر داد. اگر هر وقت که کودک احساس گرسنگی بکند و شما به او شیر دهید، باعث ازدیاد شیرتان می‌گردد؛ اما زمانبندی مشخص برای شیردهی به تولید و ازدیاد شیر لطمه وارد می‌کند.
قطع شیردهی مادر:
قطع شیردهی به تولید شیر و میزان آن آسیب می‌رساند. همچنین، باعث می‌شود که چربی موجود در شیر - که موجب وزن گرفتن کودک و پر انرژی ماندن او در بین فواصل شیردهی می‌شود - به او نرسد.
توجه: اگر تمایل دارید که شیر شما افزایش یابد، بگذارید کودک در هر وعده کامل از یک سینه تغذیه کند و سپس سینه دیگر را به او بدهید
http://teletext.irib.ir/UserPages/tabid/55/ContentId/6923/Default.aspx