سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نگاهی به اسم او

بسم الله الرحمن الرحیم ولاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

 آقایان بخورند 
 آیا می‌دانید امروزه محققان علم تغذیه ثابت کرده‌اند که می ‌توان با مواد غذایی به جنگ بیماری‌ها رفت؟
اگر بیمار هم نیستید، می ‌توانید با غذاهای سالم، حِفاظی محکم و قدرتمند به دور سلامتی خود بکشید تا از دست هر بیماری مصون باشید. می ‌توانید امتحان کنید. برای یافتن این حِفاظ محکم، راحت و خوشمزه، نمونه‌هایی از غذاهای سالم را برای آقایان ذکر می‌ کنیم:
هنداونه
مردان تا سن 55 سالگی بیش از زنان از بیماری فشار خون بالا رنج می ‌برند.
مطالعات حاکی از آن است که غذاهای سرشار از پتاسیم خطر ابتلا به بیماری فشارخون بالا و سکته مغزی را کاهش می‌ دهد. صحت این بررسی در پی‌ صدور مجوز اداره ی غذا و دارو، مبنی بر اینکه تولید ‌کنندگان می ‌توانند روی برچسب داروها مطالبی در ارتباط با غذاهای سرشار از پتاسیم و بیماری پر فشاری خون بنویسند، به اثبات رسیده است.
یک تکه ی بزرگ هندوانه نسبت به یک موز و یک فنجان آب پرتقال، حاوی پتاسیم بیشتری است (حدود 664 میلی‌ گرم). بنابراین از خوردن هندوانه به خصوص در فصل تابستان غافل نشوید و از طعم آن لذت ببرید.
 
سس گوجه ‌فرنگی
مردانی که به مقادیر زیاد گوجه ‌فرنگی، سس‌ گوجه‌ فرنگی یا مواد حاوی آن را مصرف می ‌کنند، خود را در برابر سرطان پروستات ایمن می‌ کنند. دانشمندان و محققان دانشگاه‌ هاروارد عادات غذایی بیش از 47 هزار مرد را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مصرف کنندگان گوجه ‌فرنگی و سس آن، نسبت به عده‌ای که این کار را انجام نمی‌ دهند، حدود 35 درصد کمتر است.
دلیل این امر، وجود نوعی "کاروتینوئید" به نام "لیکوپن" است که در گوجه ‌فرنگی به وفور یافت می‌ شود.
اما آنچه دانشمندان را به تعجب وا می‌ دارد این است که چرا آب گوجه‌ فرنگی دارای چنین تأثیر بازدارنده‌ای نیست؟
متخصصان با بررسی‌های دیگر، دلیل این امر را مشخص کرده‌اند. برای جذب بهتر لیکوپن، گوجه ‌فرنگی باید با یک  نوع چربی پخته شود که در تهیه ی رب یا سس گوجه فرنگی، مقداری روغن به آن اضافه می کنند. بنابراین پزشکان مصرف رب یا سس گوجه ‌فرنگی را برای آقایان بیشتر توصیه می‌ کنند. 
کنجد
مصرف منظم روزانه ی کنجد، "روی" و مواد معدنی اصلی روزانه ‌ای را که برای عملکرد طبیعی دستگاه تولید مثل مردان با ارزش هستند، مهیا می ‌کند.
به نظر می ‌رسد که فقدان مواد غذایی می ‌تواند به کاهش تستوسترون(هورمون مردانه) منجر شود. دریافت "روی" کافی در رفع این مشکل موثر است که روزانه 11میلی‌ گرم روی برای مردان توصیه می ‌شود و مصرف بیش از 40 میلی‌ گرم آن خطرناک است.
در یک بررسی، به 22 مرد که میزان تستوسترون و اسپرم‌های آنها کم بود، توصیه‌ شد مدت 45 تا 50 روز، روزانه از "روی" استفاده نمایند. پس از این مدت تعداد اسپرم‌ها و میزان تستوسترون آنها به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
می ‌توان جهت تأمین روی مورد نیاز بدن از سایر منابع غنی از روی نظیر گوشت، ماهی و آجیل نیز استفاده کرد.
 
بروکلی
اخیراً محققان دانشگاه‌ هاروارد دریافتند که مصرف سبزی‌هایی مثل کلم بروکلی از ابتلا به سرطان مثانه می ‌کاهد.
دانشمندان رژیم غذایی حدود 50 هزار مرد را مورد بررسی قراردادند و به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلای افرادی که هفته ‌ای پنج وعده یا بیشتر از این سبزی ‌ها مصرف می ‌کنند (طی ده سال)، نسبت به کسانی که این کار را انجام نمی ‌دهند، به میزان نصف کاهش می ‌یابد، ضمن اینکه بروکلی و سایر انواع کلم (به علت داشتن آنتی ‌اکسیدان فراوان) به عنوان بهترین غذاهای بازدارنده از بیماری‌ های دیگر هم تلقی می ‌شوند.
 
کره‌ بادام زمینی
اگر می‌ خواهید قلب سالمی داشته باشید، روی نان سوخاری صبح خود کره بادام ‌زمینی بمالید!
بیماری‌ های قلبی به‌ عنوان اصلی ‌ترین عامل مرگ و میر در زنان و مردان است، اما مردان در سنین پایین هم، قربانی آن می ‌شوند.
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا اثر کاهندگی کلسترول رژیم غذایی موسسه ی قلب آمریکا را با رژیم غذایی پرچربی که بر پایه ی بادام‌ زمینی بود مقایسه کردند. برنامه ی غذایی این موسسه شامل کربوهیدرات بیشتری بود.
رژیم بادام ‌زمینی علاوه بر کربوهیدرات، حاوی 36درصد چربی نیز بود. پس از 24 ساعت هر دو رژیم، کلسترول بد (LDL) را کاهش دادند. اما رژیم بادام ‌زمینی باعث کاهش تری گلیسیرید نیز شد و میزان کلسترول خوب (HDL) را کم نکرد.
دکتر "پنی کریس اترتون" نویسنده ی اصلی تحقیق در ایالت پنسیلوانیا می ‌گوید: "کره ‌بادام زمینی دارای چربی بیشتری است، اما این چربی که همان چربی غیراشباع تک ظرفیتی است، برای سلامتی شما مفید است".
گلناز میکائیلیان

 


علمی-فرهنکی-هنری-ورزشی
نیما
همه چیز در باره دارچین
 دارچین از گذشته به عنوان چاشنی، دارو و ادویه در تمام دنیا مورد استفاده قرار می گرفته است. اسم دارچین Cinnamon از کلمه عربی Kinnamon مشتق شده است.

 

دارچین در حقیقت پوست درختی است که تا 10 متر ریشه می کند، معمولاً پوست این درخت را کنده، پودر می کنند و در غذاها یا نوشیدنی ها از آن استفاده می کنند.در مصر حتی قبل از ساختمان اهرم ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف مصرف می کردند

درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع استشمام می شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است.

دارچین بومی سری لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانی به عنوان ادویه دارد

گیاه دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده اعمال هضم گردش خون به کار می رود.

 

دارچین از دیرباز برای زیادشدن و بازیافتن نیروی جنسی کاربرد داشته است،کلیه را گرم می کند و ضعف کمر و پاها را از بین می برد و کم خونی را درمان می کند.
همچنین برای رفع دردهای عضلانی بسیار نافع است و جدیدا در آمریکای شمالی و کانادا کرمهایی به بازار آمده که دارای دارچین است و برای رفع درد به کار می رود.
از این گیاه برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می شود.

 

همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال ,ضعف عمومی بدن و همچنین بندآورنده خون کاربرد دارد. جدید ترین تحقیقات نشان می دهد، مبتلایان به دیابت می توانند با افزودن اندکی دارچین به رژیم غذایی شان به حفظ سلامت خود کمک کنند.در حقیقت دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می بخشد.

 

دارچین تقریباً هیچ میزان کالری ندارد، به همین خاطر افراد دیابتی بدون ترس از افزایش وزن، می توانند از آن استفاده کنند.این گیاه در کاهش چربی و کلسترول خون نیز دارای تأثیرات مثبتی است و افزودن مقدار کمی دارچین به قهوه صبحانه، چای روزانه، آب پرتقال یا غلات مفید است.

 

محققان دانشگاه ویرجینیاى غربى مى گویند عطر نعناع و دارچین باعث مى شود رانندگان بتوانند آرامش بیشترى داشته باشند و خواب شان نبرد.

به نوشته عرب آنلاین، دکتر بریان ردنبوش، مدیر مرکز مطالعات دانشگاه و روان شناس در دانشگاه ولنگ جسوت، بر این تحقیق نظارت داشت.

این تحقیق اول فوریه در مراسم سالیانه اعلام نتایج مطالعات دانشجویان در چارلستون، مرکز ایالت ویرجینیاى غربى، اعلام خواهد شد.

دانشجویان با بررسى این گیاهان دریافتند نعناع اضطراب و نگرانى را کاهش و مخلوط نعناع و دارچین، آگاهى را افزایش مى دهد.

رودنبوش گفت: استنشاق بوى این گیاهان به طور مداوم در زمان رانندگى هاى طولانى مدت، باعث مى شود آمار حوادث رانندگى و قربانیان این وقایع کاهش یابد.

اثر مهم دیگر آن پایین آوردن تب است تا حدی که امروزه آن را به شکل قرص و کپسول برای پایین آوردن تب، استفاده می کنند. اسانس دارچین ضدعفونی کننده ملایمی محسوب می شود و از آن برای جلوگیری از فساد مواد غذایی می توان استفاده کرد.


دارچین رگها را باز می کند و اثر خوبی در گردش خون دارد. دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می کند. بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده کنید. دارچین با این همه خواص طعم بسیار خوبی دارد. حتی اگر چای معمولی می نوشید آنرا با مقداری پودر دارچین بهم بزنید که طعم آنرا بهتر کند.


دارچین خاصیت عجیب دیگری نیز دارد و آن ایجاد مصونیت در بدن در مقابل امراض است. اگر حس کردید ضعیف شده اید و ممکن است بیمار شوید، چای دارچین را فراموش نکنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید، چای دارچین بهترین دارو است.

 

بی دلیل نیست که در گذشته، سلمانی ها که در حقیقت از اطبای قدیمی بودند به مشتری های خود چای دارچین می دادند!

 

تاثیر مصرف دارچین در بیماران دیابتی

تازه ترین تحقیقات نشان می دهد بیماران مبتلا به دیابت می توانند با افزودن کمی دارچین به رژیم غذایی خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی رویترز، در این مطالعه بیماران دیابتی که به مدت 40 روز، روزانه یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند، میزان قند خون، کلسترول و چربی های خونشان تا 30 درصد کاهش یافت و کاهش میزان کلسترول ، قند و چربی خون در بیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.

وقتی بدن حساسیت خود را نسبت به هورمون انسولین از دست می دهد، دیابت نوع دوم بروز می کند. انسولین قند را از خون به سلول های بدن منتقل می کند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد، مقدار قند یا گلوکز در خون بالا می رود و منجر به خستگی و تاری دید می شود.

افزایش قند خون در دراز مدت می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد.

افزودن مقدار کمی دارچین به چای ، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به راحتی می توان چای دارچینی نیز تهیه کرد.

دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگیری می کند.

دارچین حاوی برخی مواد است که مصرف زیاد آن می تواند سمی باشد بنابراین در مصرف این ماده غذایی باید دقت کرد.

در این مطالعه 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم روزانه 1، 3 یا 6 گرم دارچین یا معادل آن آرد گندم ( به عنوان دارونما ) مصرف کردند. آرد گندم و دارچین به شکل کپسول استفاده می شد.

میزان گلوکز، چربی و کلسترول تمام بیمارانی که دارچین مصرف کردند تا 30 درصد کاهش یافت، اما هیچگونه تغییری در کسانی که دارو نما دریافت کردند مشاهده نشد.

دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می بخشد. دارچین تقریبا هیچ کالری ندارد، به همین خاطر دیابتی ها بدون خطر چاق شدن می توانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند.هر گرم دارچین کمتر از 3 کالری دارد که بسیار اندک است.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که دارچین ظاهرا به سلول های چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک می کند.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر می کند.

 

با بررسی اثر2 گیاه دارچین و سیاه دانه بر روی نفخ معده ، نتایجی که به دست آمد، نشان داد:60 درصد افرادی که سیاه دانه نود درصد افرادی که مخلوط دارچین و سیاه دانه و10 درصد افرادی که دارچین استفاده کردند، بهبود یافتند از طرف دیگر درصد بهبود یافتگان با داروی مخلوط، در زنان و مردان یکسان بوده است لازم به ذکر است که درصد بهبود یافتگان با داروی مخلوط دارچین و سیاه دانه ، بیشتر از داروی سیاه دانه و دارچین به تنهایی بوده و تاثیر دارچین بر روی بیماران ، همانند پلاسیبو است.

 


بطــریهای آب باقی مانده در ماشــین شما بسیار خطــرناکند!
(محسن)
با شروع فصـــل گرما همانطــور که خودتان هم یقینا موافق هســتید خواهش میکنم  این مطلب رو جدی بگیرید و عــوارض اون را برای عزیزان و نزدیکانتان گوشـــزد نمائید.

بطــریهای آب باقی مانده در ماشــین شما بسیار خطــرناک می باشند.
در یک برنامه تلوزیونی  ( یک بیمارسرطانی) گفت که این موضوع باعث ایجاد ســرطان سیــنه در وی شده.
این موضوع یکی از علل رایج درجات بالای ابتلا نسج به شکل سرطانی در سینه شناخته شده.
دکتر (متخصص غدد) معالج  به او گفت: خانمها نباید از آبی که در ماشــین مانده بنوشنــد.
گرما باعث واکنش شیمیایی در پلاستیک حاوی آب شده و باعث آزادشدن مولکولهای آن در آب می شود.
این مولکولها به صورت ســم مهلکی در بافت سرطانی سینه پیدا شده.
پس مراقب باشید و آب باقی مانده در ماشین را ننوشید.

این اطلاعات از نوع اطلاعاتی است که باید راجع به حفظ سلامتی خود بدانیم.
یه توصیه: جهت نگهداری آب آشامیدنی به جای پلاستیک بهتراز قمقمه استیل و یا بطری شیشه ای استفاده کنید.

 


زیره سیاه

زیره گیاهی است علفی و دو ساله، به ارتفاع 60 سانتی متر. ساقه های زیره تو خالی، شیاردار و از قاعده، دارای انشعاباتی است. برگ های این گیاه دارای بریدگی زیاد است، به طوری که به صورت نخ مانند درآمده و به رنگ سبز روشن می باشند.  برگ هایی که در قاعده ی گیاه قرار دارند، دارای دم برگ کوتاه و غلاف مانند هستند. گل های این گیاه، کوچک، سفید و گاهی صورتی، به صورت مجتمع چتر مرکب هستند. میوه های زیره، کشیده و نوک تیز، به طول تا 6 میلی متر و به رنگ قهوه ای و گاهی قهوه ای شکلاتی یا مایل به زرد می باشند. تمام قسمت های گیاه به ویژه میوه ها، دارای بوی خوب و معطر هستند. قسمت مورد استفاده ی زیره، میوه های آن است که به طور مستقیم از آن و یا از اسانس آن، استفاده های بسیار زیاد به عمل می آید.

ترکیبات مهم

زیره ی سیاه حدود 7-3 درصد اسانس دارد. بیش تر اوقات دانه ها را قبل از رسیدن کامل، برداشت می کنند که در این صورت، دارای درصد بالایی اسانس خواهند بود. ماده ی اصلی اسانس، کارون(CARVONE) است که تا 65 درصد اسانس را تشکیل می دهد.  لیمونن، ماده ی مهم دیگر اسانس می باشد که تا 50 درصد اسانس را ممکن است تشیکل دهد. ترکیبات دیگر، شامل 20 -10 درصد روغن ثابت، 20 درصد پروتئین، 20 درصد قندها و مقداری فلاوونویید هستند. اثرات مهم: مقوی معده ، محرک اشتها، محرک ترشح غدد معده، ضد نفخ، ضد اسپاسم، معرق و ضد قارچ است و در طب عوام، از آن به عنوان شیرافزا استفاده می شود.   یکی از مصارف مهم زیره، به عنوان چاشنی و ادویه در صنایع غذایی است.

طریقه و میزان مصرف

تهیه چای:

بر روی 1 تا 5 گرم میوه ی خرد شده، یک استکان یا یک لیوان آب در حال جوش می ریزیم و حدود 15 دقیقه می گذاریم بماند. البته بهتر است درب آن بسته باشد. سپس آن را صاف کرده و میل می کنیم.   از زیره، محصولاتی به صورت تنتور و به شکل قطره وجود دارد که به عنوان ضد نفخ، ضد درد و ضد اسپاسم، مصرف زیادی دارد. میزان مصرف این گونه فراورده ها، بر حسب کارخانه ی سازنده و غلظت دارو در راهنمای همراه دارو ذکر گردیده است.

نگه داری

چون اسانس ها فرار هستند، لذا باید میوه ها را موقع استفاده، خرد یا آسیاب کرد تا از هدر رفتن آنها جلوگیری شود. هم چنین چون اسانس ها جزو حلال های بسیار خوب بوده و ظروف پلاستیکی را سوراخ می نمایند، لذا باید برای نگه داری، از ظرف فلزی یا شیشه ای رنگی استفاده شود.

مهم ترین اثرات گزارش شده از زیره سیاه تا کنون عبارت اند از: ضد کرم، ضد کم خونی، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد حساسیت(آنتی هیستامین)، ضد التهاب، ضد قارچ، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد نفخ، قاعده آور، خلط آور، شیرافزا، محرک، مقوی معده و کرم کُش.

نکات ضروری

تا کنون از عوارض جانبی و محدودیت مصرف زیره ی سیاه، گزارشی به چاپ نرسیده است.

قسمت مورد استفاده ی زیره ی سیاه، در حقیقت میوه ی آن است که در عوام به دانه نیز مشهور شده است.  قسمت عمده ی محصول زیره ی ایران، مربوط به میوه ی گیاهی به نامی زیره کوهی(Bunium Persicum) می باشد که از نظر ظاهری، به زیره ی سیاه شبیه است، در صورتی که محصول زیره ی سیاه موجود در ایران محدود بوده و گیاه مربوطه در مناطقی از جمله مازندران، گیلان، آذربایجان، همدان، کرمان، تهران و قزوین رویش دارد. استفاده از زیره به طور مستقیم و یا از پودر آن، اثراتی شبیه فراورده های صنعتی آن دارد.

دکتر محمد حسین صالحی سورمقی- متخصص فارماکوگنوزی

استاد دانشکده ی داروسازی تهران

 


تأثیر زردچوبه در روماتیسم مفاصل  
یک بررسی جدید نشان می ‌دهد که زردچوبه و مکمل‌های غذایی آن ممکن است به پیشگیری و  درمان برخی بیماری‌های استخوانی مثل آرتریت روماتوئید و پوکی استخوان کمک کند.   
ریشه زردچوبه در طب سنتی آسیا برای قرن‌ها به عنوان درمانی برای التهاب مفاصل یا آرتریت کاربرد داشته است. داروهای ضد التهابی نوین که برای درمان آرتریت به کار می‌ روند، عوارض جانبی بسیاری دارند، بنابراین پزشکان و پژوهشگران به دنبال شیوه‌های درمانی جایگزین برای این بیماری بوده‌اند.
امروزه مکمل‌های غذایی حاوی زردچوبه با نام کورکومین (curcumin) ،ماده شیمیایی که رنگ زرد زردچوبه ناشی از آن است ،در بازار موجود است. تصور می ‌شود این ماده نیز دارای خواص ضد التهابی باشد. دکتر ژانت ال فانک از کالج پزشکی دانشگاه آریزونا یکی از پژوهشگران در تحقیق فوق در این باره گفت:" هدف ما از بررسی داروهای گیاهی خاص این است که بین خواص مفید گیاهان دارویی سنتی و اثرات زیان بار آنها افتراق دهیم. به این ترتیب امیدواریم نه تنها شیوه‌‌های طب سنتی را درک کنیم و به آزمون بگذاریم، بلکه استفاده آنها را نیز پیشرفت دهیم و اصلاح کنیم."
دکتر فانک با دکتر باربارا ان. تیمرمن، رئیس مرکز پژوهش طب گیاهی آریزونا برای بررسی بهتر اثرات مواد شبه کورکومینی در زردچوبه عصاره‌هایی با میزان استاندارد تهیه کردند. سپس تأثیربخشی آنها را بر روی موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به آرتریت روماتوئید آزمایش کردند. نتیجه آن بود که این مواد واقعاً علائم التهاب مفصل را کاهش می ‌دهند.
دکتر فانک معتقد است که نتایج مشابهی در انسان‌ها نیز مورد انتظار است، اما باید با آزمون‌های بالینی ثابت شود.
فانک گفت اگر معلوم شود که چنین اثری در انسان‌ها نیز رخ می ‌دهد، احتمالا روزی 5/1گرم مواد شبه ‌کورکومینی باید مصرف شود، که حدود 10 برابر میزان مصرف روزانه زردچوبه یک فرد متوسط هندی است. بنابراین تنها راه برای تأمین این مقدار مواد شبه ‌کورکومینی، از راه مکمل‌های غذایی است.
به گفته فانک احتمالاً سایر مواد موجود در زردچویه به جز کورکومین هم دارای خواص ضد التهابی هستند و این مواد همراه هم با کورکومین التهاب را مهار می‌ کنند.


خواص به در احادیث  منبع اصلی :سایت الغدیر  صفحه سلامت
پیامبر خدا (ص):"خوردن به تیرگی چشم را از میان می برد .
پیامبر خدا (ص):"خوردن به ،سنگینی سینه را ازبین می برد .
پیامبر خدا (ص):" به بخورید که دل را جلا می دهد . خداوند هیچ پیامبری را برنگزیده مگر این که از به بهشتی به او خورانده و نیروی چهل مرد را به او افزوده است .
پیامبر خدا (ص):" هرگاه کسی از شما در قلب خود سنگینی احساس می کند به بخورد . "
امام علی (ع):" در حالی که پیامبر خدا یک به در دست داشت ،طلحه بن عبید ا... برایشان وارد شد .پیامبر آن به را نزدیک طلحه برد و فرمود:"ای ابو محمد !این را بگیر که قلب را آرامش و آسایش می دهد . "
امام صادق (ع): پیامبر خدا سه ویژگی در مورد به فرموده اند :قلب را آرامش می دهد ،بخیل را گشاده دستی می دهد و ترسو را دلیر می کند .
امام علی (ع) : خوردن به بر نیروی مرد می افزاید و سستی او را ازبین می برد .
امام علی (ع) : خودن به نیرویی برای قلبی است که ضعیف شده باشد ، معده را پاک می کند ،بر توان دل می افزاید ، ترسو را دلیر می کند و فرزند را نکو می سازد . امام باقر (ع) : به اندوه اندوهگین را از میان می برد .

امام صادق (ع): به اندوه اندوهگین را می برد همچنان که دست عرق پیشانی را می برد .
امام صادق (ع) : خوردن به مایه توان قلب و بیداری دل است و ترسورا دلیر می کند .
فواید ناشتا خوردن به
پیامبر خدا (ص) : ناشتا به بخورید ؛چراکه حرارت سینه را ازمیان می برد .
امام علی (ع) : روزی در حالیکه پیامبر (ص) یک به در دست داشت ،برایشان وارد شدم .ایشان به خوردن به و دادن پاره هایی از آن به من پرداخت و می فرمود : " ای علی !بخور ،که این هدیه خداوند به من و توست "
پیامبر خدا (ص) : "ای علی ! هر کس سه روز ناشتا به بخورد ،ذهنش صفا می یابد ،درونش از دانش و بردباری می آکند و از نیرنگ ابلیس و سپاهیانش نگه داشته می شود ."
امام صادق (ع):" هر کس ناشتا یک به بخورد ،نطفه اش پاکیزه می شود و فرزندش نیکو می گردد."
خواص به برای زنان باردار
پیامبرخدا (ص): به زنان باردار خود به بدهید ؛چراکه خوی فرزندانتان را نکو می سازد .

پیامبر خدا(ص):بوی پیامبران ،بوی به است و بوی حوریه های آهو چشم ،بوی انگبین و بوی فرشتگان ،بوی گل سرخ و بوی دخترم فاطمه زهرا (س) بوی به و انگبین و گل سرخ .
خداوند هیچ پیامبری را برنینگیخته مگر اینکه از او بوی به می آمده است .به بخورید به زنان باردار خود به بدهید تا فرزندانتان نکو باشند .
پیامبر خدا (ص) : به بخورید و به همدیگر به هدیه دهید ؛چراکه چشم را جلا می دهد و دوستی را در دل می رویاند .به زنان باردار خود هم به بدهید چرا که فرزندانتان را نکو می سازد .
امام صادق (ع) هنگامی که به پسر بچه زیبایی می نگریست فرمود باید پدر این بچه به خورده باشد .


تیره بارهنگ که گیاهان آن وضع پراکنده در نقاط مختلف کره زمین دارند از 3 جنس و متجاوز از 200 گونه تشکیل مییابد. تعداد بیشتر گونه های آن نیز به جنس Plantago تعلق دارد. گیاهان عموماً علفی و بندرت دارای اعضای کم و بیش چوبی شده میباشند. در بین آنها انواعی که تعلق به جنس Plantago دارند. از آنها نیز کم و بیش استفاده های درمانی بعمل می آید به دو صورت کاملاً متمایز از یکدیگر دیده می شوند مانند آنکه گونه های متعلق به محیط مرطوب عموماً برگهای پهن و گسترده بر روی زمین ولی انواع متعلق به نواحی گرم و خشک برگهائی با بریدگیهای عمیق یا منقسم واقع در طول ساقه دارند. گلهای آنها منظم مرکب از قطعات 4 تایی نر - ماده یا دارای یکی از اجزای اصلی گل (پرچم یا مادگی) پلی گام ، به رنگهای مختلف مجتمع به صورت سنبله های فشرده یا استوانه ای شکل است. در هر گل آنها کاسبرگ یا 4 گلبرگ پیوسته به هم و 4 پرچم (بندرت 1و2) دیده میشود. مادگی آنها از 2 برچه (بندرت یک برچه) تشکیل می یابد که مجموعاً تخمدانی 2 خانه یا یک خانه و محتوی یک یا تعداد زیادی تخمک نیمه واژگون با تمکن محوری بوجود می آورند در بعضی از این گیاهان نیز پیدایش جدارهای فرعی در داخل تخمدان سبب ازدیاد خانه های آن می شود. میوه این گیاهان به اشکال مختلف مجری یا فندقه و محتوی دانه های آلبومن دار متعدد است.
تیره بارهنگ دارای جنس های زیر است:
Plantago Psyllium)اسفرزه):گیاهی علفی ، یکساله به ارتفاع 10تا35 سانتیمتر که به حالت وحشی در نواحی مختلف مختلف مدینترانه ،شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا منجمله ایران می روید.از مشخصات آن این است که برگ هایی باریک ،دراز ، نوک تیز و مجتمع به وضع متقابل یا سه تایی بر روی ساقه دارد.گل های آن به صورت سنبله هاییبر روی پایه بلند ظاهر می گردد، دارای براکته های باریک در قاعده گل آذین اند.میوه اش پوشینه شکوفا دو خانه است.
این گیاه و دو گونه دیگر آن به نام های
P.cynops L. P.indica L. , P.ramosa از نظر درمانی به مصارف مشابه می رسند. مخلوط دانه این گیاهان ،در بازرکانی تحت عنوان اسفرزه در معرض استفاده قرار می گیرد.
خواص درمانی :از دانه گیاهان مذکور در رفع یبوست های مقاوم ،اسهال های ساده ، درد های ناشی از التهاب کلیه و مثانه و همچنین در خون آمدن از ریه استفاده به عمل می آید.
Plantago coronopus L: گیاهی است یکساله یا دو ساله که اغلب در ماسه زار ها ودشت های سواحل دریاها ،اراضی دارای شوره و نواحی گرم می روید.از مشخصات آن این است که برگ های آن در قاعده ساقه واقع است و پهنک آن نیز عموما باریک ،دراز و منقسم به تقسیمات عمیق یا دندانه دار می باشد.گل های آن مجموعا سنبله های باریک ودرازی به وجود می آورند که هر یک بر روی پایه بلندی منتهی به ناحیه یقه، واقع است.میوه آن کوچک ، محتوی 3تا5 دانه قهوه ای است.
خواص درمانی : کلیه قسمت های گیاه اثر مدر دارد . از دانه اش نوعی کولیر ،جهت رفع ورم چشم تهیه می شود.
Plantago major L:
نام‌های‌ رایج‌: بارتنگ‌، بارهنگ‌ کبیر، لسان‌ الحمل‌، لسان‌ الحمل‌کبیر، رماج‌ولک‌، چرغول‌.
بارهنگ گیاهی است پایا، ظاهراً بی کرک یا کمی کرکپوش با بن و ریشه‌ای کوتاه است. سابقه آن به طول ??-?? سانتی متر، متعدد ایستاده یا خیزان، فاقد شیار، مساوی یا کمی بلندتر از برگ‌ها است. برگ‌های آن تماماً طوقه‌ای، تخم مرغی پهن با ?-? رگبرگ قوی و برجسته، کامل یا در حاشیه سینوسی، بی کرک یا کرکپوش، دارای دمبرگ نسبتاً بلند. گل‌ها سبز متمایل به قهوه‌ای، کوچک مجتمع در خوشه‌های دراز استوانه‌ای. موسم گلدهی گیاه اردیبهشت تا شهریورماه است. دانه‌های این گیاه تیره رنگ، کوچک و تخم مرغی شکل و در میوه‌ای پوستینه که به صورت کپسول تخم مرغی بوده و دارای ? خانه و محتوی ?-? دانه‌است قرار دارند. دانه‌ها را از اواسط فصل بهار به بعد جمع آوری می‌نمایند
ترکیبات شیمیایی: برگ‌ و ریشه‌ بارهنگ‌ کبیر دارای‌ موسیلاژ، صمغ‌، اسیدهای‌ آلی‌، تانن‌، انورتین‌،امولسیون‌ و گلوکوزیدی‌ به‌نام‌ اوکوبین‌، دیاستاز، هتروزید، مواد رنگی‌،
ساکارز (درتخم‌)، پکتین‌، اسید سیتریک‌، ساپوزید (در برگ‌) و در خاکستر آن‌ املاح‌ مختلف‌سدیم‌، منیزیم‌، پتاسیم‌ به‌طور فراوان‌ موجود است‌.دانه بارهنگ دارای چربی، صمغ، موسیلاژ، ترکیبات گلوکزیدی است.
قسمت‌ مورد استفاده‌ بارهنگ‌ برگهای‌ خشک‌ شده‌ و بندرت‌ تازه‌، دانه‌ و ریشه‌آن‌ است‌. برگهای‌ آن‌ در بهار تا پیش‌ از زمان‌ گل‌ دادن‌ جمع‌آوری‌ می‌شود و به‌سرعت‌در آفتاب‌ در 40 تا 50 درجه‌ سانتیگراد باید خشکانده‌ شود.
محل رویش گیاه بارهنگ در منطقه وسیعی از دو قاره اروپا و آسیا و همچنین شمال آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید. در ایران تقریباً در تمام نقاط می‌روید.
خواص‌ درمانی ‌: طبع‌ بارهنگ‌ سرد و خشک‌ است‌.
بارهنگ‌ کبیر دارای‌ خواص‌ قابض‌، تب‌بر، تونیک‌، نرم‌کننده‌، تصفیه‌کننده‌خون‌، ضد اسهال‌، محرک‌، معرق‌، مدر، ضد رماتیسم‌ و ضد اسهال‌ خونی‌، ضدالتهاب‌ کلیه‌ و مثانه‌، و ضد باکتری‌ است‌.
بارهنگ‌ کبیر در موارد خونرویهای‌ ریوی‌، وجود خون‌ در اخلاط‌، عفونتهای‌مجاری‌ تنفسی‌، التهابات‌ چشمی‌، بیماریهای‌ کبدی‌، زردی‌، استفراغ‌، رفع‌ناراحتی‌های‌ آسم‌ مرطوب‌ و برونشیتی‌، اسهال‌های‌ ساده‌ و خونی‌، ورم‌ مخاط‌دهان‌، درد دندان‌، التیام‌ زخم‌، کولیک‌، مالاریا، سوزاک‌، احساس‌ سوزش‌ در لوله‌مری‌، نزله‌ مجاری‌ ادرار و دستگاه‌ هضم‌، رفع‌ تحریکات‌ در نزله‌های‌ مزمن‌ برونشها استفاده‌ می‌گردد.
در استعمال‌ خارجی‌ بکار بردن‌ کِرِم‌ بارهنگ‌ در معالجه‌ جوشهای‌ صورت‌،جوش‌ غرور، جوش‌ ناحیه‌ بینی‌، زنخدان‌ و گونه‌ها و زخم‌های‌ جلدی‌ توصیه‌ شده‌است‌.
جوشانده‌ 10 گرم‌ ریشه‌ یا برگ‌ بارهنگ‌ در 150 گرم‌ آب‌ به‌صورت‌ حمام‌ چشم‌در رفع‌ ورم‌ پلک‌ و ورم‌ ملتحمه‌ مفید است‌.
برگ‌ تازه‌ و له‌ شده‌ بارهنگ‌ اثر خنثی‌کنندگی‌ سم‌ حشرات‌ و گزیدگی‌ زنبور داردو جهت‌ رفع‌ خارش‌ و تحریکات‌ پوستی‌ استفاده‌ می‌شود.
از جوشانده‌ 100 گرم‌ ریشة‌ بارهنگ‌ در یک‌ لیتر آب‌ به‌صورت‌ غرغره‌ برای‌درمان‌ گرفتگی‌ صدا و تورم‌ خرخره‌ استفاده‌ می‌شود.
جوشانده‌ برگ‌ تازه‌ بارهنگ‌ چند ساعت‌ در آب‌ زخم‌ها را از آلودگی‌ حفظ‌می‌کند و باعث‌ سرعت‌ التیام‌ و بهبود زخم‌ می‌گردد.
جوشانده‌ مقداری‌ برگ‌ بارهنگ‌ (به‌مدت‌ 5 دقیقه‌) در شیر پس‌ از صاف‌ کردن‌ وسرد شدن‌ به‌ پوست‌ صورت‌ مالیده‌ می‌شود. که‌ باعث‌ نرم‌ و شاداب‌ شدن‌ پوست‌ وجلوگیری‌ از بروز ناراحتیهای‌ ناشی‌ از گرما و اشعه‌ خورشید می‌گردد.
جوشانده‌ برگ‌ بارهنگ‌ در استعمال‌ داخلی‌ برای‌ جلوگیری‌ از خونریزی‌ بواسیرو زیادی‌ خون‌ عادت‌ ماهیانه‌ زنان‌ مفید است‌.
جوشانده‌ دانه‌ بارهنگ‌ در استعمال‌ داخلی‌ در رفع‌ اسهال‌، رفع‌ بیماریهای‌التهاب‌ کلیه‌ و مثانه‌ استفاده‌ می‌گردد.
دم‌ کرده‌ یا جوشانده‌ ملایم‌ 2 تا 4 گرم‌ برگ‌ بارهنگ‌ به‌عنوان‌ تب‌ بر و دارو جهت‌رفع‌ نزله‌های‌ ششی‌ مصرف‌ می‌شود.
از دم‌ کرده‌ یا جوشانده‌ 2 تا 4 گرم‌ برگ‌ بارهنگ‌ به‌عنوان‌ داروی‌ رفع‌ درد دندان‌و رفع‌ درد گوش‌ و رفع‌ سردرد می‌توان‌ استفاده‌ نمود.
از دم‌ کرده‌ 2 تا 4 گرم‌ از دانه بارهنگ‌ به‌عنوان‌ داروی‌ ضد تشنج‌ مصرف‌می‌نمایند.
ضماد حاصل‌ از برگ‌ بارهنگ‌ به‌صورت‌ موضعی‌ به‌عنوان‌ داروی‌ ضدبواسیراستفاده‌ می‌شود.
دو مشت‌ برگ‌ بارهنگ‌ را در یک‌ لیتر آب‌ جوش‌ دم‌ کنید. از این‌ دم‌کرده‌ برای‌درمان‌ اسهال‌ و اسهال‌ خونی‌،
ورم‌ امعاء روزانه‌ 5 تا 6 فنجان‌ بنوشید. از دم‌ کرده‌فوق‌الذکر در موارد برونشیت‌ و تنگی‌ نفس‌ نیز به‌کار می‌رود.
جوشانیده‌ 25 تا 50 گرم‌ ریشه‌ یا برگ‌ بارهنگ‌ در دو لیوان‌ آب‌ پس‌ از هرغذایک‌ استکان‌ با کمی‌ شکر برای‌ درمان‌ آسم‌، برونشیت‌ مزمن‌، خونریزی‌ ریه‌(هموپتیزی‌) تناول‌ نمایید.
دم‌ کرده‌ یا جوشانده‌ 50 گرم‌ برگ‌ بارهنگ‌ در یک‌ لیتر آب‌ برای‌ درمان‌ اسهال‌ ویا در موارد تنگی‌ نفس‌ و التهابات‌ ریوی‌ به‌کار می‌رود.
تأثیرگیاه بارهنگ در درمان بیماری ها : فیبرهای نوعی گیاه دارویی به نام بارهنگ از قرار گرفتن باکتریها در مجاورت سلولهای روده جلوگیری می کند . فیبرهای گیاه بارهنگ که گیاهی شبیه موز است و در مناطق حاره ای یافت می شود از قرار گرفتن باکتریها در مجاورت سلول های روده جلوگیری کرده و مانع از
بروز بیماری های ا لتهابی روده می شود . برای اثر بخش بودن این شیوه درمان ، می بایست بارهنگ به میزان زیاد مصرف شود . حدود 95 هزار نفر در انگلیس به بیماری التهاب روده مبتلا هستند .

منبع: 1)کتاب گیاهان داروئی: http://daneshnameh.roshd.ir2  3)www.wikipedia.com  http://www.keshavarzejavan.com(4http://dbase.irandoc.ac.ir(5www.mortal-life.blogfa.com(6 http://www.mprn.ir(7http://www.centralclubs.com(8http://arialish.blogfa.com/(9

به نقل از: www.articles.ir

 

 


خواص به در احادیث  منبع اصلی :سایت الغدیر  صفحه سلامت
پیامبر خدا (ص):"خوردن به تیرگی چشم را از میان می برد .
پیامبر خدا (ص):"خوردن به ،سنگینی سینه را ازبین می برد .
پیامبر خدا (ص):" به بخورید که دل را جلا می دهد . خداوند هیچ پیامبری را برنگزیده مگر این که از به بهشتی به او خورانده و نیروی چهل مرد را به او افزوده است .
پیامبر خدا (ص):" هرگاه کسی از شما در قلب خود سنگینی احساس می کند به بخورد . "
امام علی (ع):" در حالی که پیامبر خدا یک به در دست داشت ،طلحه بن عبید ا... برایشان وارد شد .پیامبر آن به را نزدیک طلحه برد و فرمود:"ای ابو محمد !این را بگیر که قلب را آرامش و آسایش می دهد . "
امام صادق (ع): پیامبر خدا سه ویژگی در مورد به فرموده اند :قلب را آرامش می دهد ،بخیل را گشاده دستی می دهد و ترسو را دلیر می کند .
امام علی (ع) : خوردن به بر نیروی مرد می افزاید و سستی او را ازبین می برد .
امام علی (ع) : خودن به نیرویی برای قلبی است که ضعیف شده باشد ، معده را پاک می کند ،بر توان دل می افزاید ، ترسو را دلیر می کند و فرزند را نکو می سازد . امام باقر (ع) : به اندوه اندوهگین را از میان می برد .

امام صادق (ع): به اندوه اندوهگین را می برد همچنان که دست عرق پیشانی را می برد .
امام صادق (ع) : خوردن به مایه توان قلب و بیداری دل است و ترسورا دلیر می کند .
فواید ناشتا خوردن به
پیامبر خدا (ص) : ناشتا به بخورید ؛چراکه حرارت سینه را ازمیان می برد .
امام علی (ع) : روزی در حالیکه پیامبر (ص) یک به در دست داشت ،برایشان وارد شدم .ایشان به خوردن به و دادن پاره هایی از آن به من پرداخت و می فرمود : " ای علی !بخور ،که این هدیه خداوند به من و توست "
پیامبر خدا (ص) : "ای علی ! هر کس سه روز ناشتا به بخورد ،ذهنش صفا می یابد ،درونش از دانش و بردباری می آکند و از نیرنگ ابلیس و سپاهیانش نگه داشته می شود ."
امام صادق (ع):" هر کس ناشتا یک به بخورد ،نطفه اش پاکیزه می شود و فرزندش نیکو می گردد."
خواص به برای زنان باردار
پیامبرخدا (ص): به زنان باردار خود به بدهید ؛چراکه خوی فرزندانتان را نکو می سازد .

پیامبر خدا(ص):بوی پیامبران ،بوی به است و بوی حوریه های آهو چشم ،بوی انگبین و بوی فرشتگان ،بوی گل سرخ و بوی دخترم فاطمه زهرا (س) بوی به و انگبین و گل سرخ .
خداوند هیچ پیامبری را برنینگیخته مگر اینکه از او بوی به می آمده است .به بخورید به زنان باردار خود به بدهید تا فرزندانتان نکو باشند .
پیامبر خدا (ص) : به بخورید و به همدیگر به هدیه دهید ؛چراکه چشم را جلا می دهد و دوستی را در دل می رویاند .به زنان باردار خود هم به بدهید چرا که فرزندانتان را نکو می سازد .
امام صادق (ع) هنگامی که به پسر بچه زیبایی می نگریست فرمود باید پدر این بچه به خورده باشد .


آلبالو
آلبالو ، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند. هسته آلبالو ، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز میباشد . آلبالو ، ضد مواد صفراوی ، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است
آلبالو ، اشتها آور بسیار خوبی است . ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است. مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است . مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند موثر و مفید است . آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن ، اعصاب را آرامش میدهد ، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد  آلبالو برای سوء هاضمه های لجوج بسیار مفید است . آلبالو میوه ای نرم کننده (ملین ) است . مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های کبد مفید است . شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است