سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نگاهی به اسم او

بسم الله الرحمن الرحیم ولاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

 خواص انار

مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
  انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول ?-? متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر ? سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر ?-?? سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از ???? سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است.
?) مرغوب ترین انار جهان در کاشان، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.
?) مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
?) در قرآن ? مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.
?) بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریکا میباشند.
?) طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.
?) انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.
?) دانه های انار ?? درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.
?) یک انار متوسط به مقدار ?/? فنجان دانه انار و ?/? فنجان آب انار تولید میکند.
?) آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.
??) آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.
? ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن ??? گرم:
ـ کالری ??
ـ چربی ?.? گرم
ـ آب ?? گرم
ـ کلسترول ?
ـ کربوهیدرات ?? گرم
ـ پروتئین ? گرم
ـ سدیم ? میلی گرم
ـ پتاسیم ??? میلی گرم
ـ فیبر ? گرم
ـ ویتامین C ? میلی گرم
ـ آهن ?.? میلی گرم
ـ ویتامین های B ?.? میلی گرم
ـ کلسیم ? میلی گرم
? انتخاب و خرید انار:
?) هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.
?) پوست انار باید نازک، سفت، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.
? نگهداری انار:
انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریک و خنک) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا ? هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا ? ماه درون فریزر نگهداری کرد.
? نحوه دان کردن انار:
?) تاج انتهایی انار را جدا کنید.
?) به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.
?) انار را درون یک کاسه آب به مدت ? دقیقه بخیسانید.
?) انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.
?) پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.
?) دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.
? فواید انار برای سلامتی:
?) انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک(POLYPHENOL)، تانن(TANNINS)،(PUNICALAGINS) و(ANTHOCYANINS) میباشد.
?) الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.
?) انار برای سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.
?) آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.
?) یک انار معمولی ?? درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن میباشد.
?) کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.
?) آنتی اکسیدان های موجود در انار ? برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.
?) انار تشکیل پلاک عروق را تا ?? درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.
?) انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.
??) انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.
??) انار برای درمان اسهال،آرتریت،زردی و بواسیر مفید است.
??) انار اشتها آور است.
??) انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.
??) انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد.
? خواص دیگر انار:
?) دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
?) انار برای التهاب معده مفید است.
?) انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
?) جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
?) انار ادرار آور است.
?) برای درمان اسهال ?? گرم پوست انار را با ? گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
?) برای رفع گرفتگی صدا ?? گرم پوست انار را به همراه ? گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
?) برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
?) برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
??) پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
??) جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
??) دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است.
 


تیره بارهنگ که گیاهان آن وضع پراکنده در نقاط مختلف کره زمین دارند از 3 جنس و متجاوز از 200 گونه تشکیل مییابد. تعداد بیشتر گونه های آن نیز به جنس Plantago تعلق دارد. گیاهان عموماً علفی و بندرت دارای اعضای کم و بیش چوبی شده میباشند. در بین آنها انواعی که تعلق به جنس Plantago دارند. از آنها نیز کم و بیش استفاده های درمانی بعمل می آید به دو صورت کاملاً متمایز از یکدیگر دیده می شوند مانند آنکه گونه های متعلق به محیط مرطوب عموماً برگهای پهن و گسترده بر روی زمین ولی انواع متعلق به نواحی گرم و خشک برگهائی با بریدگیهای عمیق یا منقسم واقع در طول ساقه دارند. گلهای آنها منظم مرکب از قطعات 4 تایی نر - ماده یا دارای یکی از اجزای اصلی گل (پرچم یا مادگی) پلی گام ، به رنگهای مختلف مجتمع به صورت سنبله های فشرده یا استوانه ای شکل است. در هر گل آنها کاسبرگ یا 4 گلبرگ پیوسته به هم و 4 پرچم (بندرت 1و2) دیده میشود. مادگی آنها از 2 برچه (بندرت یک برچه) تشکیل می یابد که مجموعاً تخمدانی 2 خانه یا یک خانه و محتوی یک یا تعداد زیادی تخمک نیمه واژگون با تمکن محوری بوجود می آورند در بعضی از این گیاهان نیز پیدایش جدارهای فرعی در داخل تخمدان سبب ازدیاد خانه های آن می شود. میوه این گیاهان به اشکال مختلف مجری یا فندقه و محتوی دانه های آلبومن دار متعدد است.
تیره بارهنگ دارای جنس های زیر است: Plantago Psyllium)اسفرزه):گیاهی علفی ، یکساله به ارتفاع 10تا35 سانتیمتر که به حالت وحشی در نواحی مختلف مختلف مدینترانه ،شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا منجمله ایران می روید.از مشخصات آن این است که برگ هایی باریک ،دراز ، نوک تیز و مجتمع به وضع متقابل یا سه تایی بر روی ساقه دارد.گل های آن به صورت سنبله هاییبر روی پایه بلند ظاهر می گردد، دارای براکته های باریک در قاعده گل آذین اند.میوه اش پوشینه شکوفا دو خانه است.
این گیاه و دو گونه دیگر آن به نام های P.cynops L. P.indica L. , P.ramosa از نظر درمانی به مصارف مشابه می رسند. مخلوط دانه این گیاهان ،در بازرکانی تحت عنوان اسفرزه در معرض استفاده قرار می گیرد.
خواص درمانی :از دانه گیاهان مذکور در رفع یبوست های مقاوم ،اسهال های ساده ، درد های ناشی از التهاب کلیه و مثانه و همچنین در خون آمدن از ریه استفاده به عمل می آید.
Plantago coronopus L: گیاهی است یکساله یا دو ساله که اغلب در ماسه زار ها ودشت های سواحل دریاها ،اراضی دارای شوره و نواحی گرم می روید.از مشخصات آن این است که برگ های آن در قاعده ساقه واقع است و پهنک آن نیز عموما باریک ،دراز و منقسم به تقسیمات عمیق یا دندانه دار می باشد.گل های آن مجموعا سنبله های باریک ودرازی به وجود می آورند که هر یک بر روی پایه بلندی منتهی به ناحیه یقه، واقع است.میوه آن کوچک ، محتوی 3تا5 دانه قهوه ای است.
خواص درمانی : کلیه قسمت های گیاه اثر مدر دارد . از دانه اش نوعی کولیر ،جهت رفع ورم چشم تهیه می شود.
Plantago major L:
نام‌های‌ رایج‌: بارتنگ‌، بارهنگ‌ کبیر، لسان‌ الحمل‌، لسان‌ الحمل‌کبیر، رماج‌ولک‌، چرغول‌.
بارهنگ گیاهی است پایا، ظاهراً بی کرک یا کمی کرکپوش با بن و ریشه‌ای کوتاه است. سابقه آن به طول ??-?? سانتی متر، متعدد ایستاده یا خیزان، فاقد شیار، مساوی یا کمی بلندتر از برگ‌ها است. برگ‌های آن تماماً طوقه‌ای، تخم مرغی پهن با ?-? رگبرگ قوی و برجسته، کامل یا در حاشیه سینوسی، بی کرک یا کرکپوش، دارای دمبرگ نسبتاً بلند. گل‌ها سبز متمایل به قهوه‌ای، کوچک مجتمع در خوشه‌های دراز استوانه‌ای. موسم گلدهی گیاه اردیبهشت تا شهریورماه است. دانه‌های این گیاه تیره رنگ، کوچک و تخم مرغی شکل و در میوه‌ای پوستینه که به صورت کپسول تخم مرغی بوده و دارای ? خانه و محتوی ?-? دانه‌است قرار دارند. دانه‌ها را از اواسط فصل بهار به بعد جمع آوری می‌نمایند
ترکیبات شیمیایی: برگ‌ و ریشه‌ بارهنگ‌ کبیر دارای‌ موسیلاژ، صمغ‌، اسیدهای‌ آلی‌، تانن‌، انورتین‌،امولسیون‌ و گلوکوزیدی‌ به‌نام‌ اوکوبین‌، دیاستاز، هتروزید، مواد رنگی‌،
ساکارز (درتخم‌)، پکتین‌، اسید سیتریک‌، ساپوزید (در برگ‌) و در خاکستر آن‌ املاح‌ مختلف‌سدیم‌، منیزیم‌، پتاسیم‌ به‌طور فراوان‌ موجود است‌.دانه بارهنگ دارای چربی، صمغ، موسیلاژ، ترکیبات گلوکزیدی است.
قسمت‌ مورد استفاده‌ بارهنگ‌ برگهای‌ خشک‌ شده‌ و بندرت‌ تازه‌، دانه‌ و ریشه‌آن‌ است‌. برگهای‌ آن‌ در بهار تا پیش‌ از زمان‌ گل‌ دادن‌ جمع‌آوری‌ می‌شود و به‌سرعت‌در آفتاب‌ در 40 تا 50 درجه‌ سانتیگراد باید خشکانده‌ شود.
محل رویش گیاه بارهنگ در منطقه وسیعی از دو قاره اروپا و آسیا و همچنین شمال آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید. در ایران تقریباً در تمام نقاط می‌روید.
خواص‌ درمانی ‌: طبع‌ بارهنگ‌ سرد و خشک‌ است‌.
بارهنگ‌ کبیر دارای‌ خواص‌ قابض‌، تب‌بر، تونیک‌، نرم‌کننده‌، تصفیه‌کننده‌خون‌، ضد اسهال‌، محرک‌، معرق‌، مدر، ضد رماتیسم‌ و ضد اسهال‌ خونی‌، ضدالتهاب‌ کلیه‌ و مثانه‌، و ضد باکتری‌ است‌.
بارهنگ‌ کبیر در موارد خونرویهای‌ ریوی‌، وجود خون‌ در اخلاط‌، عفونتهای‌مجاری‌ تنفسی‌، التهابات‌ چشمی‌، بیماریهای‌ کبدی‌، زردی‌، استفراغ‌، رفع‌ناراحتی‌های‌ آسم‌ مرطوب‌ و برونشیتی‌، اسهال‌های‌ ساده‌ و خونی‌، ورم‌ مخاط‌دهان‌، درد دندان‌، التیام‌ زخم‌، کولیک‌، مالاریا، سوزاک‌، احساس‌ سوزش‌ در لوله‌مری‌، نزله‌ مجاری‌ ادرار و دستگاه‌ هضم‌، رفع‌ تحریکات‌ در نزله‌های‌ مزمن‌ برونشها استفاده‌ می‌گردد.
در استعمال‌ خارجی‌ بکار بردن‌ کِرِم‌ بارهنگ‌ در معالجه‌ جوشهای‌ صورت‌،جوش‌ غرور، جوش‌ ناحیه‌ بینی‌، زنخدان‌ و گونه‌ها و زخم‌های‌ جلدی‌ توصیه‌ شده‌است‌.
جوشانده‌ 10 گرم‌ ریشه‌ یا برگ‌ بارهنگ‌ در 150 گرم‌ آب‌ به‌صورت‌ حمام‌ چشم‌در رفع‌ ورم‌ پلک‌ و ورم‌ ملتحمه‌ مفید است‌.
برگ‌ تازه‌ و له‌ شده‌ بارهنگ‌ اثر خنثی‌کنندگی‌ سم‌ حشرات‌ و گزیدگی‌ زنبور داردو جهت‌ رفع‌ خارش‌ و تحریکات‌ پوستی‌ استفاده‌ می‌شود.
از جوشانده‌ 100 گرم‌ ریشة‌ بارهنگ‌ در یک‌ لیتر آب‌ به‌صورت‌ غرغره‌ برای‌درمان‌ گرفتگی‌ صدا و تورم‌ خرخره‌ استفاده‌ می‌شود.
جوشانده‌ برگ‌ تازه‌ بارهنگ‌ چند ساعت‌ در آب‌ زخم‌ها را از آلودگی‌ حفظ‌می‌کند و باعث‌ سرعت‌ التیام‌ و بهبود زخم‌ می‌گردد.
جوشانده‌ مقداری‌ برگ‌ بارهنگ‌ (به‌مدت‌ 5 دقیقه‌) در شیر پس‌ از صاف‌ کردن‌ وسرد شدن‌ به‌ پوست‌ صورت‌ مالیده‌ می‌شود. که‌ باعث‌ نرم‌ و شاداب‌ شدن‌ پوست‌ وجلوگیری‌ از بروز ناراحتیهای‌ ناشی‌ از گرما و اشعه‌ خورشید می‌گردد.
جوشانده‌ برگ‌ بارهنگ‌ در استعمال‌ داخلی‌ برای‌ جلوگیری‌ از خونریزی‌ بواسیرو زیادی‌ خون‌ عادت‌ ماهیانه‌ زنان‌ مفید است‌.
جوشانده‌ دانه‌ بارهنگ‌ در استعمال‌ داخلی‌ در رفع‌ اسهال‌، رفع‌ بیماریهای‌التهاب‌ کلیه‌ و مثانه‌ استفاده‌ می‌گردد.
دم‌ کرده‌ یا جوشانده‌ ملایم‌ 2 تا 4 گرم‌ برگ‌ بارهنگ‌ به‌عنوان‌ تب‌ بر و دارو جهت‌رفع‌ نزله‌های‌ ششی‌ مصرف‌ می‌شود.
از دم‌ کرده‌ یا جوشانده‌ 2 تا 4 گرم‌ برگ‌ بارهنگ‌ به‌عنوان‌ داروی‌ رفع‌ درد دندان‌و رفع‌ درد گوش‌ و رفع‌ سردرد می‌توان‌ استفاده‌ نمود.
از دم‌ کرده‌ 2 تا 4 گرم‌ از دانه بارهنگ‌ به‌عنوان‌ داروی‌ ضد تشنج‌ مصرف‌می‌نمایند.
ضماد حاصل‌ از برگ‌ بارهنگ‌ به‌صورت‌ موضعی‌ به‌عنوان‌ داروی‌ ضدبواسیراستفاده‌ می‌شود.
دو مشت‌ برگ‌ بارهنگ‌ را در یک‌ لیتر آب‌ جوش‌ دم‌ کنید. از این‌ دم‌کرده‌ برای‌درمان‌ اسهال‌ و اسهال‌ خونی‌، ورم‌ امعاء روزانه‌ 5 تا 6 فنجان‌ بنوشید. از دم‌ کرده‌فوق‌الذکر در موارد برونشیت‌ و تنگی‌ نفس‌ نیز به‌کار می‌رود.
جوشانیده‌ 25 تا 50 گرم‌ ریشه‌ یا برگ‌ بارهنگ‌ در دو لیوان‌ آب‌ پس‌ از هرغذایک‌ استکان‌ با کمی‌ شکر برای‌ درمان‌ آسم‌، برونشیت‌ مزمن‌، خونریزی‌ ریه‌(هموپتیزی‌) تناول‌ نمایید.
دم‌ کرده‌ یا جوشانده‌ 50 گرم‌ برگ‌ بارهنگ‌ در یک‌ لیتر آب‌ برای‌ درمان‌ اسهال‌ ویا در موارد تنگی‌ نفس‌ و التهابات‌ ریوی‌ به‌کار می‌رود.
تأثیرگیاه بارهنگ در درمان بیماری ها : فیبرهای نوعی گیاه دارویی به نام بارهنگ از قرار گرفتن باکتریها در مجاورت سلولهای روده جلوگیری می کند . فیبرهای گیاه بارهنگ که گیاهی شبیه موز است و در مناطق حاره ای یافت می شود از قرار گرفتن باکتریها در مجاورت سلول های روده جلوگیری کرده و مانع از بروز بیماری های ا لتهابی روده می شود . برای اثر بخش بودن این شیوه درمان ، می بایست بارهنگ به میزان زیاد مصرف شود . حدود 95 هزار نفر در انگلیس به بیماری التهاب روده مبتلا هستند .

منبع: 1)کتاب گیاهان داروئی: http://daneshnameh.roshd.ir2  3)www.wikipedia.com  http://www.keshavarzejavan.com(4http://dbase.irandoc.ac.ir(5www.mortal-life.blogfa.com(6 http://www.mprn.ir(7http://www.centralclubs.com(8http://arialish.blogfa.com/(9

به نقل از: www.articles.ir

 


منبع خبر : واحد مرکزی خبر (بخش عطاری بوعلی)

  شرح خبر
نسخه شماره 1- داروی ضد دل درد دارو : میوه یا تمام گیاه رازیانه ( Foeniculum vulgare )

مقدار مصرف : بزرگسالان 2 تا 4 گرم ، اطفال بر حسب سن 0/5 تا 1 گرم

طرز تهیه : مقادیر فوق از داروی نیم کوب شده را در یک فنجان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 2- داروی بادشکن و ضد دل درد دارو : میوه زیره ( Carum carvi)

مقدار مصرف : بزرگسالان 4 تا 12 گرم - اطفال 2 تا 1 گرم

طرز تهیه : مقادیر فوق از داروی نیم کوب شده را در یک فنجان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 3- داروی ضد قولنج و بادشکن دارو : گل بابونه اصلی ( Matricaria chamomilla )

مقدار مصرف : 2 تا 8 گرم (بر حسب سن بیمار)

طرز تهیه : مقادیر فوق از داروی نیم کوب شده را در یک فنجان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 4- داروی ضد قولنج و بادشکن دارو : تمام گیاه مرزنجوش ( Origanum majorana )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر فوق از داروی نیم کوب شده را در یک فنجان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو فنجان میل کنید .

نسخه شماره 5- داروی ضد قولنج و بادشکن دارو : برگ گیاه بادرنجبویه ( Melissa officinalis )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر فوق را که قبلا کوبیده شده است را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو فنجان میل کنید .

نسخه شماره 6- داروی بادشکن دارو : تمام گیاه آویشن شیرازی ( Thymus serpyllum )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر گیاه فوق را که قبلا کوبیده شده است را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو فنجان میل کنید .

نسخه شماره 7- داروی بادشکن دارو : تمام گیاه پودنه ( Mentha pulegium)

مقدار مصرف : 1 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر گیاه فوق را که قبلا کوبیده شده است را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت یک ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر باریک فنجان میل کنید .

توجه : مصرف این دارو در زنان حامله توصیه نمی شود .

نسخه شماره 8- داروی بادشکن دارو : اسطو خودوس ( Lavandula officinalis )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر گیاه فوق را که قبلا کوبیده شده است را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر باریک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 9- داروی ضد تشنج و بادشکن دارو : برگ نعناع ( Mentha piperita )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر گیاه فوق را که قبلا کوبیده شده است را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر باریک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 10- داروی بادشکن دارو : تخم گیاه گشنیز ( Coriandrum sativum)

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقادیر گیاه فوق را که قبلا کوبیده شده است را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر باریک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 11- داروی ضد اسپاسم دارو : سیر ( Allium sativum )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم ( پودر خشک شده یا 3-4 دانه پیاز آن )

طرز مصرف : همراه با غذا میل کنید .

نسخه شماره 12- داروی ضد اسپاسم دارو : برگ بذر البنج ( ژوسکیام ) ( Hyoscyamus niger )

مقدار مصرف : 130 تا 320 میلی گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آبجوش ربخته مدتنیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر بار یک فنجان میل کنید .

توجه : این دارو به علت شدید الاثر بودن باید توسط پزشک نجویز گردد .

نسخه شماره 13- داروی ضد اسپاسم دارو : شیرابه خشک شدن انقوزه ( Ferula assa-foetida)

مقدار مصرف : 0/3 تا 1 گرم

طرز تهیه : در کمی آب ولرم حل و میل کنید

نسخه شماره 14- داروی ضد تشنج اسپاسم دارو : ریشه یا برگ گیاه شاهبیزک ( Atropa belladonna )

مقدار مصرف : 30 تا 100 گرم

طرز تهیه : مقدار داروی فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر دفعه یک فنجان میل کنید .

توجه : این دارو سمی است و فقط توسط پزشک تجویز گردد .

نسخه شماره 15- داروی بادشکن دارو : تمام گیاه گلدار آویشن شیرازی ( Thymus serpyllum )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار داروی فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی دو بار هر یک دفعه فنجان میل کنید .

نسخه شماره 16- داروی بادشکن دارو : دانه گیاه سیاه دانه ( Nigella sativa )

مقدار مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار داروی فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر یک دفعه فنجان میل کنید .

نسخه شماره 17- داروی بادشکن دارو : میوه کبابه ( Piper cubeba )

مقدار مصرف : 1 تا 3 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که نیم کوب کرده در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده و گرم گرم میل کنید .

نسخه شماره 18- داروی ضد درد معده و بادشکن دارو : میوه بادیان (Pimpinella anisum )

مقدار مصرف : 0/5 تا 2 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که نیم کوب کرده در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 19- داروی بادشکن دارو : تمام گیاه شوید ( Anethum graveolnce )

مقدار مصرف : 0/5 تا 2 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که نیم کوب کرده در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 20- داروی ضد درد معده و بادشکن دارو : تمام گیاه مرزه ( Satureia hortensis )

مقدار مصرف : 5 تا 10 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که نیم کوب کرده در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

نسخه شماره 21- داروی مقوی معده دارو : ریشه و ریزم جنطیانا ( ژانسین ) ( Gentiana Iuteas )

مقدرا مصرف : 2 تا 3 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

توجه : افرادی که به سرعت مبتلا به سردرد یا حالت عصبی می شوند نباید این دارو را مصرف نمایند .

نسخه شماره 22- داروی مقوی معده دارو : میوه ( دانه ) انیسون ( Pimpinella anisum )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 24- داروی مقوی معده و برطرف کننده ورم معده دارو : برگ نعناع ( Mentha piperita )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 23- داروی مقوی معده دارو : میوه ( دانه ) را زیانه ( Foeniculum vulgare )

مقدرا مصرف : بزرگسالان 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 24- داروی مقوی معده و برطرف کننده ورم معده دارو : برگ نعناع ( Mentha piperita )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 25- داروی مقوی بادشکن و برطرف کننده قولنج معده

دارو : تخم شوید ( شبت ) ( Anethum graveolence )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 26- داروجهت درمان درد معده و روده دارو : زنجبیل ( Zingiber officinalis

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم یا یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه : صبح و شب میل کنید .

نسخه شماره 27- داروی مقوی معده دارو : برگ پونه (پودنه ) ( Mentha pulegium )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 28- دارو جهت برطرف کردن خونریزی معده دارو : گل بنفشه ( Viola odorata )

مقدرا مصرف : 10 تا 20 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 29- داروی مقوی معده دارو : میوه یا برگ گیاه برگ بو ( Larus nobilis )

مقدرا مصرف : 4 تا 8 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 30- داروی مقوی معده دارو : ریزوم زردچوبه ( Curcuma longa)

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 31- دارو جهت درمان درمان ورم و زخم معده دارو : خرفه ( Portulaca oleracea )

مقدار مصرف : صبح و ظهر و شب هر دفعه در حدود 3 گرم خرفه تازه همراه غذا میل کنید .

نسخه شماره 32- دارو جهت التهاب معده و روده دارو : مرزه ( Satureia hortensis )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنی

نسخه شماره 33- دارو جهت زخم معده و اثنی عشر دارو : ریشه شیرین بیان ( مجو ) ( Glycyrrhiza glabra )

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.

نسخه شماره 34- دارو جهت زخم معده ( CAchillea mille Folium ) دارو : گل یا تمام گیاه بومادران

مقدرا مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید.